15 savaitė: gyvenimas Mozambikiečių šeimoje [1min skaitymo]

Visa savaitę prabuvau sostinėje ir gyvenau tikrų Mozambikiečių namuose sudarytoje iš vyro, žmonos ir kūdikio. Darbo dienomis kartu su namų šeimininku važiuodavom viešuoju transportu į jo darbą. Gana sunku nuo ryto rasti mikroautobusiuke vietos, tai todėl pirmiausiai važiuodavome į galinę stotelę, neišlipdavome, ir jau turėdavome geriausias vietas.

Ir po valandos kelionės prigrūstame japoniškame mikroautobusiuke pasiekdavome darbovietę. Tai gana paprastas biuras kuriame dirba 8 žmonės. Ir netgi turi prižiūrėtoja, kuris išverda ryžius, papjausto salotas, atidarinėja duris, išneša arbatos puodelius ir sutvarko aplinką.

Darbo diena prasideda 8 valanda ryto, ir visa savaitę kambariokas atvažiuodavo bent valanda pavėlavęs.

Atgal į namus jau perveždavo kolegos. Kaip tik ta savaitę kambariokas nusipirko mašiną, tai būdavo reikalų tvarkymo.

Ketvirtadienį planavausi važiuoti su vietinio baro savininku 1500km į kitą miestą, bet sugedo jo mašina prieš kelionę. O šeštadienį jau buvau susiruošęs važiuoti traukiniu tiesiai į Zimbabve, bet kaip tik užmiršau kompiuterį kambarioko mašinoje, kuri laikoma toliau nuo namų, saugioje vietoje. Nuo ryto kambariokas dar nebuvo grįžęs po šventimų, ir nebuvo kaip pasiimti kompiuterį. Taip ir neišvažiavau. O traukinys 2 kartus per savaitę.

Šeštadienį ir sekmadienį praleidau namuose su simpatiška namų šeimininko žmoną ir jų mažiuku vaikučiu. Mokiausi portugališkai, mokė vietinės šitos provincijos kalbos (Šangana), lipau į medį skinti mango, prižiūrėjau kūdikį, priimdavau svečius.

Snake was today in our bathroom. We had to call snake catcher Gyvatė apsilankė pas mus šiandien. Reikėjo kviest gyvačių gaudytoją
Tradicional dish Tradicinis patiekalas

Maputo at night

View in the every morning while waiting for minibus Vaizdas kiekviena ryta einant laukiant maršrutinio autobusiuko

Kaimynke

Eilinė miegamojo rajono gatvė

Usual dinner Eilinė vakarienė