17 savaitė. hosteliai ir nelegalus patekimas į Viktorijos krioklius [60s skaitymo]

Visa savaitę gyvenau keliautojų backpakerių hostelyje. Pagrindinė atrakcija miestelyje apžiūrėti Viktorijos krioklius. Tai užtrunka tik 1 dieną ir dažnai keliautojai neuzsibuna. Kasdien susipažįsti su naujais keliautojais ir hostels būna pilnas o nuo ryto visi išvažiuoja. Užtat vakare vėl privažiuoja.
Keista kad ir kur be būdamas pasaulyje hostelyje, viskas aplink vienoda. Gyventojai pagrindi 20-30 metų, pagrindinė pokalbių tema kelionės, patalpos išradinėti įkvepiančios citatomis.
Apžiūrėjau krioklius ir poto į juos kita diena nemokamai prasmukome. Ėjau su amerikiečiu, kuris tuo keliu jau antra karta ėjo ir su vokiečių. Kad patektumėm į krioklius ir pamatytumėte juos iš daug arčiau, turėjome prasmukti pro policija ir nacionalinio parko prižiūrėtojus, plauti upe ir lipti uolomis. Bet pabaigoje pasiekėme tikslą. Tai buvo tie patys kriokliai tik iš arti, ką jauti jų kvėpavimą, jų galią, didybę ir supranti kodėl tai yra vienas iš 7 pasaulio stebuklų. Faktas kad mes čia nelegaliai ir kad įveikėme kelią sausumą ir vandeniu tik pagrąžino uždrausto vaisiaus vaizdus.